Cum planifici o excursie ieftină în 4 paşi simpli?

Diferența de preț este data, în primul rând, de mijlocul de transport până la destinația vizată și respectiv, de cazare. Exista și pachete atractive „do it yourself”, care includ doar cele două menţionate, iar itinerariul îl planificaţi personal. Dar luați în considerare comisioanele adăugate acestora. Am recurs şi eu la aceasta metodă de 3 ori, fiind începătoare în a călători, însă acum mă bucur de faptul că nu mai sunt nevoită să apelez la alții.

Prin acest articol îmi propun să prezint cum am gândit şi organizat toate excursiile, astfel încât, la final, să ieşim sub costul normal. Voi încerca să formulez în enunţuri simple fiecare pas urmat, astfel încât să puteţi pune ideile ușor în practică.

1. Cum găsesc biletele de avion?

Acestea, de regulă, au fluctuații mari de preț. Dar iată ce fac pentru a găsi prețuri convenabile:

 1. Îmi aleg 3 destinaţii şi cât timp vreau să aloc acelui loc.
 2. Mă gândesc când aş putea să-mi iau concediul astfel încât să nu fie cerere prea mare din partea colegilor pe acea perioadă din an (să fiu sigură că-mi accepta concediul) şi îmi iau o marjă de aproximativ ± 2 săptămâni.
 3. Analizez piaţa. Intru pe Google cu Incognito (Ctrl+Shift+N) pentru a se depista mai greu ce mă interesează.
 4. Caut zboruri sau city break, la general, pentru a vedea, orientativ, ce companii aeriene au curse pe ruta de interes şi la ce preţuri (îţi apare esky, momondo, vola, skyscanner, etc.). Aceştia, de regulă, au adaosuri. Şi atunci… pasul 5.
 5. Intru pe site-ul oficial al companiilor aeriene găsite (tot cu Incognito). Caut din nou acelaşi zbor, dar şi altele, pentru perioada de ± 2 săptămâni, pentru a vedea cât de mult diferă preţurile şi să aleg variantă convenabilă. Practic, jonglez cu zilele. Spre exemplu, mi-am propus să aloc pentru Roma 5 zile de concediu. Caut zbor de luni până vineri, de joi până luni, etc.
 6. După ce am găsit zborul convenabil, achiziţionez biletul de avion în decurs de câteva ore. Dacă stau pe gânduri, ratez preţul.

Tips: De regulă prima sau ultima săptămână din lună şi zborurile de luni până vineri s-au dovedit a fi mai ieftine tot timpul. Dacă vă propuneţi să călătoriţi mai des cu aceeaşi companie aeriană, vă recomand să plătiţi un pachet de fidelitate şi să vă bucuraţi de preţuri reduse (noi am achiziționat Wizz Discount Club, ieșind câștigați ca preț încă de la primul zbor).

Pentru mai multe detalii legate de Wizz Discount Club, dați click aici .

2. Cum aleg cazarea?

Cazarea este cel mai ușor de cautat și de ales. Cum procedez?

 1. Intru pe booking și selectez perioada și localitatea unde doresc cazare.
 2. Sortez după cele mai mici preturi. Daca ma intereseaza in mod special un apartament, selectez si acest lucru.
 3. Citesc recenziile (de regula, sa fie peste nota 8 cotate).
 4. Iau în considerare sa fie aproape de obiectivele turistice vizate (maxim 20-30 minute de mers pe jos).
 5. Rezerv cazarea.

Tips: Până în prezent, am rezervat cazarea doar pe Booking, însă cunoștințele au încercat și recomandă și Airbnb. Susțin că se găsesc prețuri mai convenabile. Chiar luăm în considerare să încercăm pe viitor.

3. Cum găsesc transport intern?

Prin transport intern fac referire la mijloacele de transport utilizate în deplasarea dintre obiectivele turistice vizate în excursia planificată. Dacă e nevoie să mergem dintr-o locație în alta, alegem trenul/busul. Dacă obiectivele sunt în acelaşi oraș, preferăm să mergem pe jos, pentru a ne bucura cât mai mult de locul respectiv. Cum aflu site-urile locale de transport public?

 1. Caut ruta de interes pe Google / Google maps (transport in comun).
 2. Caut cursa gasita pe google.
 3. Intru pe site-ul local găsit să văd orarul cursei.

4. Cum planific itinerariul?

Ultimul pas rămâne planificarea efectivă a zilelor de concediu. Aici puteți decide dacă vreți să bifați cat mai multe obiective (în ritm alert), vreți relaxare sau planificați de azi pe mâine ce veți face (nu recomand). Indiferent de alegere, vă sugerez ca în mare să aveti idee de ce doriți să faceți. Cum procedez?

 1. Caut principalele atracții turistice și le selectez în funcție de distanță și interes personal.
 2. Verific distanța dintre ele pe Google maps.
 3. Le împart pe zile, în funcție de distanță.

Planificarea unei excursii pe cont propriu necesită timp, răbdare şi puţină cercetare. Nu este un articol pentru toată lumea, deoarece nu toţi sunt dispuşi să facă aşa ceva. Însă eu îmi propun să încurajez şi să susţin călătoriile pe cont propriu. Este mai uşor ca oricând să călătoreşti. Visează şi îndrăzneşte să faci asta!

Cu prietenie,

Mihaela

Un gând despre „Cum planifici o excursie ieftină în 4 paşi simpli?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s