Cand sa rezervi cazarea pentru o vacanta „do it yourself”?

Salutare,

vin cu un sfat in ajutorul vostru, invatat recent, din proprie experienta. Bine s-a spus că „omul cat trăiește, învață”. Articolul se adreseaza persoanelor care vor sa evite cazarile cu preturi ridicate, să plăteasca mai puțin pentru mai mult confort, și să ramana si cu niste banuti in buzunar.

Plecam de la premiza ca:

Rezervarea cazarii se face in cel mai scurt timp posibil dupa ce ati cumparat biletele de avion, sau chiar in aceeasi zi, daca aveti acesta posibilitate.

Insa acest lucru este valabil si daca va planificati sa calatoriti cu masina proprie.

Iata o serie de motive pentru care sa rezervati cazarea cat mai repede posibil dupa ce v-ati gandit la o vacanta „do it yourself”:

5% reducere pe Booking cu WizzAir

Daca ati cumparat biletele de avion de pe site-ul wizzair.com, sunteti redirectionati in mod automat pe site-ul Booking.com, unde beneficiati de o reducere de 5% din valoarea rezervarii cazarii. Reducerea o revendicati cu ajutorul unui cod primit de la WizzAir, doar in coditiile in care faceti rezervarea in aceeasi zi cu achizitionarea biletelor.

ATENTIE!

  • Puteti iesi de pe site-ul Wizzair / Booking si sa reveniti inapoi pentru a va decide asupra unei cazari, dar sa nu treaca ziua in care ati cumparat biletele de avion.
  • Cei 5% din valoarea cazarii ii primiti sub forma de credit pentru urmatorul zbor cu wizzair, direct in contul dvs., deschis pe platforma wizzair.com.
  • Rambursarea se face in decurs de aproximativ 60 zile după cazare.
Exemplu credite Wizzair – Booking

Ponturi de calatorii Do It Yourself de nerefuzat

Sunt din ce in ce mai multe agentii de turism în mediul online, cu ponturi de calatorii „do it yourself”, cu trimiteri automate catre zboruri si cazari la preturi de nerefuzat. Cand vezi astfel de postari pe internet din care, cel mai probabil, te-ai inspirat si tu, fii sigur ca multe alte persoane sunt la fel de interesate ca tine, fix de aceeasi destinatie si fix in aceeasi perioada. Astfel, prima repercursiune este ca se epuizeaza foarte repede cazarile cu raport calitate/pret foarte bun.

Iar in final, alegi din ce ramane:

  • preturi mult mai ridicate si conditii mai proaste sau
  • acelasi pret platit, dar pe conditii mai proaste sau
  • raport/calitate pret bun, dar la 9-11 km distanta de centrul orașului.

Ai transport, ai cazare, ai liniște

Daca ai rezolvat cu biletele și știi că ai unde dormi, poți sta liniștit noaptea, până pleci in concediu. Practic aceste 2 lucruri sunt urgente și importante de rezolvat la pachet, căci prețul lor hotaraste costul total, schimbandu-se foarte repede. Restul sunt doar detalii, care se pot rezolva ulterior, până la plecare.

Poți incepe planificarea itinerariului

Daca ai cazare, ai directie. Astfel, poți începe planificarea itinerariului. Și cu cât o faci mai repede, cu atât mai bine. Știi exact cum ajungi de la aeroport la cazare si invers, stii cu ce mijloc de transport in comun sa te deplasezi prin oras, si altele.

Daca esti interesat si de cum sa organizezi o excursie ieftina in 4 pasi simpli, poti afla mai multe detalii aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, îl găsiți folositor sau aveți întrebări/sugestii, asteptam cu drag sa ne contactati fie pe Facebook, fie prin alta modalitate de la rubrica Contact, din meniul principal.

Impartasind idei, cream noi idei! Alege sa transmiti informatia mai departe! Asteptam cu interes sa ne dați un like, pentru a sti ca va sunt utile articolele noastre. 🙂

Cu prietenie,

Mihaela