SuperBlog 2020

Te salut,

E toamnă, e anotimpul provocărilor, schimbărilor, dar mai exact, a unui nou început. Prin definiție, toamna ne amintește de începutul noului an școlar, în care ne propunem noi țeluri și pornim la drum cu speranțe mari. Totodată, toamna strângem recolta a ceea ce semănăm. Iar partea cea mai interesantă este faptul că putem semăna orice sămânță și să culegem orice recoltă dorim.

Toamna aceasta, a anului 2020, strâng recolta a 2 visuri mărețe. Astfel că, pornesc la drum increzătoare cu cele 2 planuri mari: schimbarea carierei și concursul „SuperBlog”. Spun că am strâns recolta primului vis, deoarece l-am semănat de mult timp înlăuntrul meu, iar acum am  șansa de a fi exact acolo unde mi-am dorit să fiu. Spun că am strâns recolta celui de-al doilea vis, deoarece acum am șansa să particip pentru prima dată la această competiție de scris a bloggerilor români, SuperBlog 2020.

Cum am aflat și ce este SuperBlog?

Am aflat de concursul SuperBlog în primăvara acestui an, citind rubrica “Despre mine” a unui blogger care scrie despre călătorii, printre alte teme (nu rețin blogul și numele, știu doar că era un EL). Mergând pe blogul care găzduiește această competiție, super-blog.eu, să citesc despre ce este vorba, am aflat că sunt ultimele 5 zile de concurs din ediția “Spring SuperBlog 2020”. Ulterior am citit că sunt două ediții anuale de concurs, primăvara și toamna, începând cu anul 2008. Practic, e cea mai longevivă competiție pentru bloggerii români.

Condiții principale de înscriere în concurs

In regulamentul concursului, am regăsit ca prime cerințe de participare, ca blogul pe care îl deții să aibă o vechime de minim 3 luni și minim 20 de articole publicate în limba română. Totodată, nu e necesar să ai audiență pe blog și nu contează tema blogului. Eu, deși am primul articol publicat din toamna anului 2018 (v-am spus că-mi place toamna pentru începuturi noi), în primăvara anului 2020, când am aflat de SuperBlog, aveam doar 13 articole publicate.

Concursul are 2 etape: cea de înscriere și cea de probe. Exemplu concret, in fiecare an, la ediția din toamnă, perioada de înscriere, durează 1 lună (1 Septembrie – 1 Octombrie), iar perioada probelor, 2 luni (1 Octombrie – 2 Decembrie). Există posibilitatea să te înscrii în concurs și după data de 1 Octombrie și să înregistrezi articole pentru probele concursului, însă acumulezi penalizări ce te depărtează de finala competiției.

Probele de concurs

Probele constau în scrierea unor articole pe diferite teme, cu cerințe clar definite și dată limită de înregistrare pentru jurizare. Temele sunt redate și jurizate de către sponsorii concursului. Spre exemplu, dacă azi scrii despre croitorie, mâine treci la articol despre mobilă, apoi la farmacie, după care la vestimentație, și tot așa. În schimb, nu există condiția de a participa la toate probele din concurs, ci doar la cele cu care rezonezi. Numărul probelor din concurs diferă de la o ediție la alta, însă ca regulă nescrisă, toamna numărul temelor și evident, a sponsorilor, este mai mare decât primăvara. Aici poți vedea care sunt sponsorii acestei ediții și ce premii oferă fiecare.

Ce poți câștiga și cum?

Există un premiu final al concursului și un premiu pentru fiecare probă în parte. Fiecare sponsor care stabilește o temă de concurs, anunță și premiile disponibile pentru acea probă propusă. Astfel, există posibilitatea de câștigare a unui premiu la fiecare probă în parte. Dacă participi la toate probele, acumulând mai multe puncte în concurs, ești mai aproape de premiul final, premiu decernat în cadrul unei gale de final de concurs. În regulamentul concursului este menționat premiul final al concursului.

Ca să poți câștiga, fie la probe individuale, fie premiile finale, o primă condiție este să înscrii la termen articolele pentru jurizare. Le poți înscrie și ulterior, dar primești puncte de penalizare și implicit pierzi premiul probei individuale și te depărtezi de premiile din finală. O altă condiție importantă este să respecți în totalitate cerința impusă de sponsor. În caz contrar, ești depunctat din nou.

Ce îmi propun de la acest concurs?

  1. Să-mi fac o rutină în a scrie articole. Din momentul aflării de acest concurs, mi-am propus ca săptămânal să postez un articol pe blog. Recunosc, din comoditate, am eșuat cu această propunere. Am doar minimul necesar de articole, cât să pot concura în această competiție.
  2. Să scriu mai repede un articol. Îmi ia foarte mult timp să editez pozele și să prezint clar și concis ceea ce vreau să transmit.
  3. Să învăț să scriu după reguli clare. Îmi face mare plăcere să realizez un proiect după anumite reguli clare și concise. În schimb, nu am avut niciodată această șansă în scrierea unui articol propriu.
  4. Să învăț să respect un termen limită propus. Întotdeauna am avut problema în a publica un articol când voiam. Sunt foarte perfecționistă și mă pierd în detalii. Tot timpul găseam ceva de îmbunătățit la un articol înainte de a-l publica.
  5. Să cunosc persoane noi.  Îmi face mare plăcere să creez relații noi cu persoane noi. Consider că relațiile umane definesc existența noastră.
  6. Să reușesc să scriu pentru toate probele. Mi-ar face mare plăcere să mă număr printre finaliștii acestei ediții și să am șansa de a fi prezentă la gala de premiere. Doar din poze, aceasta mă fascinează.
  7. Să mă dezvolt personal și profesional. Din orice experiență avem de câștigat și consider de bun augur un astfel de proiect. Chiar îmi lipsește disciplina în scris și un scop bine definit. Iar în cadrul acestui concurs, consider că voi avea ocazia de a interacționa și învăța de la cei mai buni bloggeri din Romania. Îmi doresc să dezvolt această parte și pe plan profesional. Scrisul este o parte neșlefuită a mea, pe care vreau să o scot la lumină.

Îmi doresc ca aceste cuvinte să-ți fi stârnit curiozitatea despre competiția SuperBlog și dacă deții un blog, să te înscrii și tu. Citește regulamentul concursului, și fă pasul de înscriere. Eu sunt nerăbdătoare să simt suspansul primirii notelor la fiecare probă. Găsesc acest concurs ca o sesiune de examene din facultate. Grăbește-te, căci nu mai e mult și încep probele. Aștept să ne cunoaștem în cadrul Superblog 2020.

Cu prietenie,

Mihaela

Publicitate

Un gând despre „SuperBlog 2020

Comentariile sunt închise