Cum îți pregătești garderoba de toamnă?

Te salut,

Alegerea vestimentației potrivite ne dă mari bătăi de cap, fie că e o zi obișnuită sau o ocazie specială. Iar când se schimbă sezonul, parcă niciodată nu avem hainele și papucii necesari pentru acesta. Asta se datorează faptului că reprezentăm sexul frumos și aspectul exterior este la fel de important precum aspectul interior. Noi femeile, prin definiție investim timp, energie, nervi și bani în alegerea unei ținute perfecte. Iar dacă ești și minionă (situația mea), cu mărimea 34 atât la picior, cât și la haine, distracția este și mai mare.

Palton Only

Ce vei afla din acest articol?

În primul rând, vreau să trecem prin garderoba actuală. Vreau să îți dau câteva idei despre cum ai putea să-ți organizezi șifonierul ca să salvezi timp în alegerea ținutei și cum să combini corect hainele în funcție de culori. Totodată, îți voi dezvălui câteva noțiuni despre psihologia hainelor și regula principală în cumpărarea unui articol vestimentar. În al doilea rând, îți voi prezenta propriul stil vestimentar adoptat toamna, respectiv, care sunt articolele-cheie, fără de care nu aș rezista în acest sezon rece.

Iar în încheiere, îți voi da un tips de unde poți să-ți completezi garderoba pentru acest sezon de toamnă, plasând comanda chiar din confortul casei tale. Site-ul la care fac referire este apreciat pe Facebook de peste 530 000 de persoane, este sigur și deține doar produse originale, în tendințe și moderne, de la numeroare branduri recunoscute.

Un șifonier organizat îți salvează timp prețios

Dacă nu știi de unde să începi să-ți organizezi viața, începe cu organizarea șifonierului.

Cu siguranță ți s-a întămplat și ție să te întrebi următoarele: Cu ce să mă îmbrac azi? Ce voi purta la nunta / botezul care vine? Ce voi purta pentru interviul de mâine? Stai pierdută în fața dulapului și oricâte haine ai avea, parcă tot nu ai ceea ce îți e necesar. Acum că tot veni toamna, ai un motiv în plus să reorganizezi șifonierul, lăsându-ți hainele de sezon la îndemână. Iată cum poți să procedezi, ca ținta să fie și economisirea timpului în alegerea ținutei de zi cu zi:

1. Împarte hainele pe sezoane. În condițiile în care ai prea multe haine în raport cu mărimea șifonierului, nu are rost să aglomerezi dulapul cu toate acestea. Împarte hainele în cel puțin 2 sezoane (primăvară-vară și toamnă-iarnă) sau chiar în 4 sezoane. Pune hainele care nu sunt potrivite acestui sezon în saci și depozitează-le în altă parte (spre exemplu, debara). Sau aranjează-le în dulap în spate, în partea de jos și/sau în partea de sus. Astfel, în față și la îndemână îți va rămâne suficient spațiu doar pentru hainele de toamnă. La schimbarea sezonului, ai posibilitatea să inversezi.

Terminând cu primul pas, ne-am micșorat semnificativ munca ce urmează la pașii următori. Acum avem de lucru doar cu hainele de toamnă.

2. Selectează hainele care nu-ți mai plac. Dacă ție nu-ți face plăcere să mai porți o haină, nu înseamnă că nici altora nu le va plăcea acea haină. Iar aici ai două opțiuni benefice: fie le donezi, fie le vinzi pentru a avea bani de alte articole noi. În acest fel, nu te enervezi când deschizi dulapul și vezi doar haine care îți displac, faci loc pentru haine noi și cel mai important, le păstrezi doar pe cele care îți fac plăcere să le porți. O selecție în rândul hainelor este întotdeauna bine venită, mai ales că regula nescrisă este să dai la schimb o haină veche pentru una nouă.

Terminând și al doilea pas, ne-am ușurat și mai mult munca în vederea organizării garderobei.

3. Pune hainele pe categorii. Acest pas este foarte simplu. Îți alegi toate paltoanele și le pui deoparte, apoi gecile, apoi puloverele, și continui cu blugi (pantaloni), cămăși, fuste, rochii, eșarfe, etc., până ai radiat toate hainele de toamnă.

4. Aranjează categoriile pe culori. După ce ai împărțit hainele pe categorii, fiecare categorie ordoneaz-o pe culori, de la cea mai deschisă culoaree spre cea mai inchisă culoare, sau invers, după preferință.

Dacă punctul 3 și 4 au fost cele mai ușoare, adevărata provocare se resimte la punctul 5.

5. Împarte hainele pentru evenimente sociale. În viață avem obligativitatea de a participa la diferite activități precum următoarele: serviciu, biserică, interviuri de angajare, ședințe la școala copilului, nunți, botezuri, etc. Înainte de a pune hainele organizate pe categorii și culori în dulap, gândește-te la aceste împrejurări sociale și aranjează-le în funcție de evenimentele la care le poți purta.

Eșarfă Moschino

Cum combini culorile hainelor ca un specialist

Ți-ai împărțit hainele de toamnă pe categorii, culori și evenimente sociale, ceea ce înseamnă că ești pregătită să combini culorile hainelor tale ca un adevărat specialist. În acest context, cercul cromatic a lui Johannes Itten, din poza de mai jos, ne indică exact ce culori se potrivesc între ele:

  • combinație de două culori opuse;
  • combinație de 3 culori alăturate;
  • combinație de 3 culori în triunghi.

Ca și accesorii sau tot piese vestimentare, la cele 3 combinații enumerate mai sus, li se poate alătura cu succes nonculorile alb, negru sau gri. Totodată, specialiștii recomandă să alegem doar o singură culoare dominantă, iar celelalte culori să fie doar complementare. Pentru a fi mai discretă și rafinată, ia în considerare și culorile pastelate (spre exemplu, o rochie portocalie cu o curea albastru pastelat, în loc de albastru) și o pereche de botine negre.

Psihologia vestimentației

Cu siguranță ai avut o stare de spirit diferită în funcție de ce haine purtai în momentul respectiv. Dacă simți că e ceva nepotrivit la felul în care ești îmbrăcată, parcă nu-ți vine să ieși în față, ci stai la locul tău. Câteva dintre aspectele vestimentare care ne pot face să ne simțim diferit sunt următoarele:

  • cromatica: nonculorile, culorile vii, culorile pastelate;
  • hainele largi versus hainele strâmte;
  • hainele călcate versus hainele creponate;
  • hainele office versus hainele sport / casual;
  • rochie / fustă versus blugi / pantaloni;
  • haine cu defecte, slab calitative versus haine calitative, etc.

Din garderoba proprie

Ador să port rochii, eșarfe și tocuri mici, comode. Toamna, fiind un sezon mai răcoros, am nevoie neapărat de un palton peste rochie, care completează perfect celelate două piese îndrăgite: eșarfa și botinele cu toc mic (fiind toamnă). Paltonul îl prefer neapărat până la genunchi, pe corp și strâns în talie. Botinele gri simple denotă feminitate și nu sunt tot negre, precum paltonul. Eșarfa verde este articolul-cheie, pata de culoare din contrastul de non-culori, care îmi valorifică ochii albaștri și părul blond. Personal, iubesc eșarfele viu colorate, deoarece este un articol vestimentar la îndemână, care denotă eleganță și rafinament într-un mod simplu și fără exagerare.

Concluzionează și completează-ți garderoba

Acum că ți-ai organizat garderoba, ai aflat cum să combini culorile hainelor, am enunțat care sunt principalele aspecte vestimentare care ne afectează starea de spirit, tu unde ai minusuri?

Îți spuneam faptul că punctul 5 în organizarea șifonierului este o adevărată provocare. De ce spun că este o adevărată provocare acest pas? Deoarece vei conștientiza faptul că, ai mult prea multe articole vestimentare de mers la serviciu, dar nu și pentru plimbările în parc sau cumpărături, spre exemplu. Dacă iubești să porți rochii, vei observa că nu prea ai blugi. Și exemplele pot continua.

Regula nescrisă: noua achiziție vestimentară să se potrivească cu minimum 3 articole din șifonierul tău!

Îți mai spuneam și de faptul că îți voi da un tips de unde poți să-ți completezi garderoba în acest sezon. Răspunsul este answear.ro. Pe acest site găsesți produse 100% originale, cu livrare imediată din stoc. La prima comandă ai 15% reducere, iar la comenzi mai mari de 212,90 RON beneficiezi de livrare gratuită.

Poți să-ți alegi chiar acum paltonul, botinele sau eșarfa preferată. Personal, de pe acest site, îndrăgesc paltoanele cu fason drept de la Only, botinele de la Tommy Hilfiger și eșarfa de la Moschino, regăsite în pozele din prezentul articol.

Botine Tommy Hilfiger

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2020. În schimb, îmi doresc să fi găsit și înformații utile, pe lângă competiția în sine.

Cu prietenie,

Mihaela

Publicitate

Un gând despre „Cum îți pregătești garderoba de toamnă?

Comentariile sunt închise