Colț de rai în casă

FAVI.ro

Te salut,

Ne-a fost lăsat ca zestre de străbuni următorul proverb: „Fă rai din ce ai”. E foarte important să ne știm mulțumi cu ce avem și să găsim fericirea în lucruri simple. Chiar și o floare la ghiveci îți aduce fericire și stare de bine, dacă e pusă în locul potrivit.

De peste 3 ani, o garsonieră închiriată, mică și cochetă reprezintă pentru noi „acasă”.

Ce m-a determinat să închiriez garsoniera?

Înainte de toate, e de menționat faptul că ne simțim foarte confortabil în ea, încă de cum i-am pășit pragul.

Ce m-a atras la aceasta, a fost tocmai camera de circa 21 mp (extinsă de balconul închis), care reprezintă pentru noi atât dormitor, cât și cameră de zi. Pereții acestei camere sunt zugrăviți în alb, dând impresia că este spețioasă. Parchetul este de nuanță închisă, negru și gri. Mobilierul este crem cu mov închis. Canapeaua este neagră, cu perne albe desenate.

Pe peretele din stânga dinspre intrare este amplasat patul de o persoană, dulăpiorul crem cu 3 sertare mov și mânere gri (pe care îmi țin laptopul și scriu comod din pat), o canapea modernă extensibilă neagră (care reprezintă și dormitorul nostru, cu un topper în conpletare) și respectiv, o comodă crem. Pe peretele din dreapta dinspre intrare, se află mobila crem cu mov și mânere gri, piesa de rezistență preferată din această cameră. Iar lăngă aceasta, se află o măsuță rotundă din sticlă și nuiele, cu 2 scaune.

O dată cu incorporarea balconului închis la camera de zi, s-a renunțat la ușa și geamul interior, dar s-a păstrat forma peretelui întocmai, adăugându-se un blat crem, foarte util pentru legumele la ghiveci și mandarin, semănate de dragul meu soț. Practic, acesta reprezintă colțișorul verde din locuința noastră.

Schița garsonierei închiriate

Piesa de rezistență – mobila

Ador mobila deoarece este foarte spațioasă, elegantă, modernă, discretă, ușor de întreținut, multifuncțională și nu se observă praful pe ea imediat.

Mobila cuprinde 5 corpuri: 2 dulapuri crem cu mânere gri de tip dressing, 2 corpuri mov închis, fără mânere, suspendate pe perete unul sub celălalt (dând impresia de mobilă de sufragerie) și respectiv, un corp crem și mânere gri, cu rotile, care servește și ca birou.

Datorită faptului că nu este proprietatea noastră, mă rezum la a pune doar o schiță a acestei mobile.

Schiță mobilă descrisă (piesa de rezistență din locuința noastră)

Care cameră va fi colțul de rai în propria noastră casă?

Stăm în prezent în chirie, dar nu pentru o veșnicie. Ne dorim amândoi (atât eu, cât și soțul) să avem propria noastră casă. Iar colțul de rai din propria-mi casă îmi propun să fie dormitorul.

De ce dormitorul?

Pentru că …

  • ador somnul;
  • îmi face plăcere să citesc, să scriu și să lucrez din pat;
  • în dormitor pot să plâng și să râd;
  • dormitorul va fi spațiul nostru intim;

Cum va arăta dormitorul visat?

Pereții și tavanul vor fi zugrăviți în alb, cu excepția unuia, cel din spatele patului, pe care îl voi zugrăvi într-o culoare viu colorată (spre exemplu verde crud, lămâi, portocaliu deschis). Un alt perete va fi acoperit aproape în întregime de șifonier, în fața patului, pe când peretele din dreapta sau stânga patului va fi aproape integral fereastră. Neapărat patul va avea noptiere și de-o parte și de cealaltă, cu veioze. Iubesc natura și mă gândesc serios să achiziționez și un tablou viu colorat, care să exprime pozitivitate.

Cu toate că acest moment este departe și eu sunt o visătoare incurabilă, evident că nu m-am putut abține să nu cercetez puțin piața actuală, pentru a-mi face o idee despre ce pat se potrivește în decorul menținat. Ce credeți că am găsit? Pe FAVI.ro.

FAVI.ro este un motor de căutare pentru toți cei care își doresc o locuință cochetă, confortabilă și primitoare.

Găsești tot ce-ți dorești într-un singur loc pentru casa ta, fără bătăi de cap. Iar partea cea mai tare este că au produse pentru toate buzunarele și satisfac nevoile și celui mai pretențios client. Mă consider o clientă greu de mulțumit, deoarece îmi face plăcere să compar și cele mai mici detalii ale unui obiect pe care îl cumpăr.

FAVI.ro

Pe acest site am găsit tot ce am amintit anterior, și anume patul mult visat, șifonierul pe întreg peretele, tabloul viu colorat, noptiere, veioze și inclusiv perdele și draperii pentru geamul cel mare al dormitorului. Evident, lista nu se încheie aici. Puteți să vă convingeți singuri că veți găsi articolele necesare pentru propriul vostru colțișor de rai din casă, indiferent că iubiți dormitorul ca mine, bucătăria, sufrageria, baia, etc.

FAVI.ro

Și nu în ultimul rând, nu pot să nu amintesc în acest context de faptul că am adorat în întregime apartamentul închiriat în Viena. Aici fac referire de la compartimentarea lui, parchet, mobilier de dormitor/bucătărie/living, balansoar pe terasă, și până la micile decorațiuni care completau perfect camerele în ansamblu. Câteva poze cu acest apartament regăsiți în articolul Iarna in Viena – impresii, sfaturi și costuri de pe acest blog.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2020. Cu cea mai mare sinceritate spun că a fost cel mai plăcut exercițiu de imaginație, pe o tematică dragă sufletului meu.

Cu prietenie,

Mihaela