Experiența personală în alegerea accesoriilor pentru telefoanele mobile

Te salut,

Alegerea accesoriilor pentru telefoanele mobile a devenit tot mai grea, datorită mai multor considerente precum:

  • varietatea mare de produse;
  • specificațiile tehnice greu de înțeles pentru o persoană atehnică;
  • unicitatea telefonului prin impregnarea propriului stil în alegerea accesoriilor;
  • dispoziția pe care ți-o transmite telefonul când îl ai în mână și / sau în față, în funcție de ce accesorii i-am ales;
  • telefonul costituie un accesoriu în sine pentru ținuta / vestimentația / personalitatea persoanei care îl deține, prin personalizarea acestuia;
  • dorința de a păstra telefonul integru (ca nou) o perioadă îndelungată de timp, cu toate că avem plăcerea vinovată de a-l butona în permanență;
  • ușurința de manevrabilitate a telefonului, indiferent de ceea ce facem când îl folosim folosim.

Povestea telefonului cu ecranul spart și folia de sticlă intactă

Tocmai coborâse din mașină soțul, Radu, când, din buzunarul pantalonilor, telefonul său a făcut prima cunoștință cu asfaltul. Având folie de protecție din sticlă, eram convinși că ecranul este integru și s-a spart doar folia de protecție. Ajungând acasă, a început să înlăture folia protectoare de pe ecranul telefonului. Dar ce să credeți? Tot ecranul era porționat în bucăți mici și folia ciobită doar la un colț. Am rămas amândoi surprinși.

În această situație, aveam două posibilități: fie să cumpărăm un telefon nou, fie să înlocuim ecranul spart. Soțul meu, Radu, a optat pentru a doua opțiune, și-a comandat ecranul de pe internet și în câteva zile, s-a apucat de înlocuit ecranul telefonului său spart, pentru prima dată.

Recondiționarea telefoanelor sparte

Ținând cont de faptul că schimbarea ecranului a decurs în regulă, Radu a deprins acest gust. Pe lângă city-break-ul cadou de ziua mea, a achiziționat un telefon Samsung Galaxy S8 Plus cu ecranul spart la un preț nesemnificativ, comparativ cu valoarea telefonului. A comadat ecranul și carcasa pentru acesta, împreună cu ustensile folositoare pentru schimbarea ecranelor/carcaselor telefoanelor mobile. Însă ținând cont de termenul de livrare de 30-45 zile, cel mai probabil, telefonul acesta îl voi primi cadou de Moș Nicolae. Bineînțeles că între timp, a mai achiziționat și alte telefoane sparte, dar scumpe, pe care își propune să le recondiționeze.

Suntem prea comozi să recondiționăm, mai bine cumpărăm totul nou. Dar nu ne gândim la obiectele lăsate în urma noastră și desconsiderăm total valorificarea deșeurilor.

Găsesc recondiționarea telefoanelor scumpe o necesitate, deoarece în spatele acelui obiect se găsește informație personală, poze, trăiri, emoții, sentimente.

Cum am ajuns la BrandGSM?

Am ajuns pe site-ul BrandGSM din mai multe motive care reies din cele 2 situații prezentate e mai sus, precum:

1. Dorința de a achiziționa o husă și o folie de protecție pentru telefon de calitate. Siguranța că indiferent de ce voi alege de pe site-ul lor, toate produsele sunt de calitate, aparținând unor brand-uri renumite de accesorii pentru telefoane. În acest sens, vreau să mă asigur că nu voi rămânea și eu cu folia de protecție aproape intactă și ecranul telefonului spart, precum în cazul lui Radu .

2. Căutări nenumărate în a alege husa de telefon potrivită nevoilor personale. BrandGSM nu este doar un site de vânzare accesorii de calitate pentru telefoane, ci și un loc de informare și ghidare tehnică în ceea ce privesc accesoriile destinate telefoanelor mobile, prin articole pe propriul blog.

3. Timp de livrare scurt, cu posibilite de returnare. Ținănd cont că e necesar să aștept să-mi primesc telefonul recondiționat mai mult de o lună de zile, doresc ca accesoriile folositoare acestui telefon să le am într-un termen foarte scurt, pentru a-l putea da în folosință cât mai repede posibil. Iar aici fac referire inclusiv la un încărcător fast-charge.

Încărcător Samsung travel-charge-white pentru iubitorii de călătorii

În continuare îți voi împărtăși ce mi-am ales să comand de pe site-ul acestora, în momentul în care telefonul meu „nou” va fi gata de recondiționat.

Husă pentru telefon Occa


Am găsit 56 de modele de huse pentru Samsung Galaxy S8 Plus pe site-ul BrandGSM, de la branduri diferite. Însă din dorința de personalizare și design, mi-a atras atenția o husă de silicon de la Occa. Ținând cont de faptul că aceasta oferă o protecție redusă, fiind o husă pentru spatele telefonului doar, m-am orientat și spre o folie de sticlă pentru protecția ecranului.

Folie telefon Lemontti

Mi-a atras atenția această folie datorită formei sale curbate, pentru o acoperire și protecție optimă a ecranului. Sunt convinsă că achiziționând această folie de la un brand renumit, nu voi experimenta același lucru precum Radu.

Produs de brand versus unul non-brand

Ce înseamnă pentru tine o imitație de Rolex? (…) Înseamnă că ești un impostor. Doar un impostor ar purta o imitație.

Dacă nu ești un brand, ești doar o marfă. Ești doar un produs lipsit de identitate, plutind într-o lume a brandurilor anonime. „Marfă este difwerența dintre hamburgerii de la Bobby’s Burgers și cei de la McDonald’s. Brandul McDonald’s valorează miliarde de dolari. Ca brand, restaurantul Bobby’s Burgers nu face nici cât o ceapă degerată. De ce ți-ai petrece viața construind o afacere fără să reușești să construiești un brand?

Știi că numai denumirea Coca-Cola valorează mai mult decât toate afacerile companiei? Oriunde mergi în lume, Coca Cola e un brand.”

Atingerea regelui Midas – Donald J. Trump & Robert T. Kiyosaki

Dragilor, cu siguranță cei doi autori au reușit să redea foarte bine diferența dintre un produs de calitate și un fake. În primul rând, precum în cazul lui Radu, accesoriul care era destinat să-i protejeze ecranul telefonului a rămas aproape integru și s-a spart ecranul. În al doilea rând, încercând să ne identificăm cu un brand prin produse contrafăcute, ne asemuim unor impostori. Cei care imită un brand, practic sunt asemănați unor hoți, iar noi cumpărând de la acești hoți, ne facem părtași furtului.

Rezonăm cu ceea ce cumpărăm. Dacă alegem produse de calitate, ne simțim oameni de calitate. Dacă alegem fake-uri, imitații, produse de slabă calitate, ne înșelăm pe noi înșine. Ne identificăm cu ceea ce plătim.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020.

Cu prietenie,

Mihaela