Tu ai grijă de imunitatea ta? Fares are soluția.

Te salut,

Primăvara și toamna sunt sezoanele-cheie în care organismul nostru este mai slăbit și e necesar să acordăm o atenție mai sporită imunizării. Cea mai facilă metodă de a spori capacitatea sistemului imunitar este de a lua suplimente alimentare.

Sistemul imunitar și sistemul limfatic

Sistemul imunitar, reprezentat de sistemului limfatic (sau sistemul „septic”), reprezintă complexitatea organismului care face față la boli, viruși, patogeni, bacterii, etc. Sistemul limfatic este responsabil de curățarea întregului nostru organism. Denumirea acestuia este dat de limfă, lichidul care circulă în organism prin vase limfatice și care transportă limfocitele (celulele sngvine albe). Rolul limfocitele este de a distruge invadatorii străini din organism, precum: virusurile, bacteriile, patogenii, toxinele. Practic, acest sistem circular se luptă continuu cu infecțiile din organismul nostru.

Alte roluri ale sistemului limfatic:

 • echilibrează cantitatea de lichide în organism, distribuindu-le corespunzător;
 • produce anticorpi și leucocite;
 • suplimentează rolul sistemului cardiovascular prin hrănirea celulelor și îndepărtarea reziduurilor la nivel celular;
 • îndepărtează toxicitatea, acidoza, substanțele care nu pot fi descompuse de organismul nostru (proteine, acizi grași) și ajută la eliminarea lor
 • purifică organismul, acționând ca o groapă septică la nivel celular.

Alungă frica de coronavirus

În ceea ce privește sănătatea noastră și sistemul imunitar, Virusul Covid-19 este cea mai mare provocare din acest moment. Dar ce nu cunoaștem majoritatea dintre noi este faptul că virusul caută o gazdă vulnerabilă, în care să găsescă mediul prielnic de dezvoltare. Însă dacă avem un sistem imunitar puternic, care luptă în permanență cu patogenii și virusurile ajunse în organismul nostru, acest virus va fi eliminat la fel de ușor cum a ajuns în corpul uman.

Microbul nu este nimic. Terenul este totul.

Luis Pasteur

Dragilor, priviți corpul nostru ca un mediu (teren) și sistemul imunitar o întreagă armată de soldăței. Dacă hroniți soldățeii (sistemul imunitar), ei nu vor permite să fiți pradă acestui virus contemporan.

3 lucruri care slăbesc sistemul imunitar

 1. Toxicitatea. Este dată de mediul în care trăim (noxele mașinilor, a fabricilor, radiațiile, etc.) și lucrurile care alegem să le consumăm (detergenți chimici, creme/parfumuri chimice, mobilă tratată chimic, etc.).

2. Acidoza. Este direct proporțională cu nivelul de stres, alimentele consumate, etc.

3. Hipoxia. Este privarea creierului de oxigen, care duce imediat la tulburări de mișcare, greutate în orientare, amețeala puternică, pierderea temporară a memoriei.

Azi ne putem toată încrederea într-o mască de unică folosință, purtată de N ori, că ne va proteja de virusul Covid-19, ignorând că am fost privați de a inspira oxigen, elementul cheie în funcționarea organismului. Totodată, ignorăm că totul pornește de la psihic și de la sistemul imunitar pentru a ne păstra sănătatea.

5 minute de lipsă de oxigen pot produce moartea celulelor creierului.

Nu știu cum vă simțiti voi, dar eu simt că sunt retardă cu masca pe față, tocmai datorită lipsei oxigenului. Mi-am ars părul cu lumănare în cimitir (de Luminație sau de Haloween-ul românesc, cum îmi place să-i spun) și era să răstorn stâlpul de separare a rândului din banca BCR. Astea sunt doar 2 exemple concrete.

2 suplimente alimentare care întăresc sistemul imunitar

După cum v-ați putut da seama, prefer să am grijă de sistemul imunitar decât să-mi pun speranța într-o mască obligatorie că mă va proteja în sezonul rece. Astfel, am ales să consum zilnic Vitamina C, iar soțul ia Imunitate cu 7 ciuperci de la Fares, căte o capsulă de 3 ori/zi. Vi le voi prezenta pe scurt, pe fiecare în parte.

Vitamina C 200mg

Vitamina C este un aliat puternic antigripal din sezonul rece, având mai multe beneficii, precum:

 • contribuirea la functionarea normală a sistemului imunitar, crescând capacitatea de apărare a organismului;
 • reducerea oboselii si extenuării, fiind util în perioadele de convalescenţă, în stări de surmenaj şi oboseală;
 • protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
 • funcționarea normală a sistemului nervos;
 • metabolismul energetic normal; creșterea absorbției de fier.

Comprimatele masticabile au gust acrișor, de măceșe și cătină, de ajungi să le consumi ca pe niște bomboane. Ingredientele utilizate sunt naturale. Potrivit prospectului, nu are efecte secundare și adverse nici când sunt consumate concomitent cu alte medicamente.

Măceșele și cătina sunt recunoscute pentru bogăția lor în vitamina C.

Ambalajul este foarte prietenos, coloristica te binedispune și te face să-l pui zilnic în geantă. La cutia din hârtie am renunțat fără rețineri, deoarece toate datele trecute pe cutie, sunt trecute și pe flaconul din plastic cu cele 60 de comprimate (de la termen de valabilitate, mod de administrare, producător, telefonul consumatorului, și până la ingrediente).

Imunitate cu 7 ciuperci

Acest produs este unul inovativ, din punctul meu de vedere, cu ingrediente 100% naturale. Fiecare ciupercă are proprietăți benefice în parte, dar împreună, fac o capsulă minune.

 • Ciuperca Reishi conține aproximativ 400 ce compuși bioactivi cu proprietăți benefice asupra organismului (spre exemplu polizaharide, triterpene și proteine).
 • Ciuperca Shiitake este recunoscută în Japonia pentru sănătatea și tonifierea organismului.
 • Ciuperca Maitake are conținut ridicat de betaglucani.
 • Ciuperca Enokitake este cultivată în Asia și conține lecitină și beta-D-glucani.
 • Ciuperca Tremella fuciformis este o cipercă comestibilă consumată de chinezi, cu conținut bogat de polizaharide.
 • Ciuperca Polyporus umbellatus se găsește în special în America de Nord, cu conținut bogat de polizaharide.
 • Ghebele au conținut bogat de polizaharide substanțe cu rol antioxidant și autostimulent.

Ambalajul acestor capsule are aceleași avantaje precum cele descrise ambalajului de la Vitamina C, cu menționarea faptului că nuanța maronie a ciupercilor de pe flaconul și cutia acestor suplimente alimentare, denotă siguranță și încredere într-un produs fidel sănătății noastre.

Beneficiile oferite de aceste suplimente alimentare

Tocmai ne-am întors Duminică seara de la țară, cum fusesem la Luminație și Radu, soțul, începuse să aibă frisoane. După ce a luat o capsulă de Imunitate cu 7 ciuperci, imediat s-a simțit mai bine. Pe de altă parte, lucrând doar de acasă, sedentarismul și-a spus cuvântul în ceea ce privește activitatea zilnică. Pe toată durata consumării acestor capsule, conform prospectului, a simțit că are mai multă energie, că are poftă de mâncare mai des și respectiv, că poate să se concentreze mult mai bine la lucru. Practic, avea mai mult chef de viață.

Menționez faptul că eu am o problemă cu înghițitul medicamentelor, tocmai acesta fiind motivul pentru care eu am consumat doar Vitamina C. Deși colega mea de birou strănută încontinuu, eu nu am fost deloc răcită. Totodată, după ce luam două comprimate de Vitamina C, îmi trecea starea de somnolență și aveam chef de lucru, putându-mă să mă concentrez mai bine pe ce aveam de făcut.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020. Însă îmi doresc să fii găsit și informații utile.

Cu prietenie,

Mihaela

3 gânduri despre „Tu ai grijă de imunitatea ta? Fares are soluția.

Comentariile sunt închise