Pandemia și shoppingul. Îmbrăcăminte și încălțăminte

Te salut,

Majoritatea dintre noi așteaptăm cu nerăbdare Black Friday, dar nu pentru același scop. De la vacanțe, electrocasnice, gadget-uri și până la produse de îngrijire a frumuseții, încălțăminte și îmbrăcăminte, așteptăm nerăbdători ziua reducerilor.

Pe lăngă produse cosmetice la jumătate de preț (cum am menționat într-un articol anterior), de Black Friday îmi doresc haine și încălțăminte de firmă la reducere (preferabil, tot la jumătate de preț sau chiar mai mult).

De ce doresc aceste produse și de ce sunt mai nerăbdătoare cu Black Friday ca înainte?

În primul rând pentru că sunt femeie și îmi face plăcere ca simplității personalității mele să adaug eleganța hainelor și a încălțămintelor. Ador să port rochii și încălțăminte cu toc confortabil (circa 5-7 cm sau 9-10 cm cu platforma). Acest lucru se datorează și faptului că am un program sedentar, iar pantalonii/geanșii îmi lasă urme pe picioare, îngreunându-mi circulația sângelui. Ca și accesorii, îndrăgesc cerceii și eșarfele. Totodată, cum nu sunt adepta machiajului, a părului vopsit și a ojei colorate, vreau să-mi întrețin frumusețea naturală cu produse hidratante de calitate.

În al doilea rând, am renunțat la un job stabil, reîntorcându-mă la facultate, iar bugetul meu s-a redus semnificativ, având doar bursa lunară de doctorand. Ținând cont, totuși, de statutul ocupat în prezent, garderoba mea are nevoie de un update urgent.

Pe lângă motivele anterioare, menționez faptul că este primul an în care chiar iau în serios această oportunitate de reducere. Nu am urmărit reduceri și nu mi-am cumpărat niciodată vreau produs de Black Friday.

Ceea ce mă încântă este faptul că, în general, primesc complimente tocmai pentru hainele și/sau încălțămintea cumpărată la reducere sau la un preț foarte mic.

La un om totul trebuie să fie frumos, de la haine până la suflet.

Ileana Vulpescu

Mi-am schimbat obiceiurile de cumpărare în ceea ce privește îmbrăcămintea și încălțămintea în pandemie?

În mare măsură, mi-am păstrat aceleași obiceiuri de cumpărare în timp de pandemie. Unul dintre motivele principale se datorează faptului că sunt minionă. Majoritatea hainelor și încălțămintea le am cumpărate de la copii și îmi face plăcere în continuare să merg personal în magazine.

În schimb, am observat 3 situații atipice pe care le-am experimentat acest an.

1. Anul trecut am cumpărat online pantaloni și încălțăminte, anul acesta am mers doar în magazine.

Culmea ironiei, deși am cumpărat online anul trecut articole vestimentare și încălțăminte, anul acesta nu am făcut-o. Am mers în magazine de fiecare dată când aveam nevoie de ceva urgent. Acest lucru se datorează faptului că simțeam să-mi revendic libertatea de a merge la shopping, cel mai probabil.

2. Cele mai multe haine cumpărate o singură dată din același magazin

Valorific hainele și încălțămintea pe care o am până se uzează. Dar dacă intru în magazine să caut ceva urgent și găsesc reduceri mari, îmi cumpăr tot ce mi se potrivește.

Anul acesta am ieșit cu cele mai multe haine dintr-un singur magazin și în același timp, cu o reducere de 70%. Astfel, în loc de 1000 lei, am plătit doar 300 lei. În total, am cumpărat 6 articole: o pereche de pantaloni (de la copii), 2 rochii, 2 bluze subțiri de vară și o cămașă office albă. Dacă nu era rând la cabina de probă, mai cumpăram încă o pereche de pantaloni office. Tot de menționat este faptul că una dintre rochii este adresată graviduțelor, nefiind cazul meu, însă mi-am luat-o pentru viitor, pentru a avea ceva în acest sens. Încă este cu etichetă în dulap, bineînțeles.

În poza alăturată găsiți ținuta formată din pantalonii și bluza subțire de vară, cumpărate în contextul menționat mai sus.

3. Rochia mult dorită cumpărată tocmai în pandemie

Cu ocazia nunții surorii mele, tot în acest an mi-am cumpărat rochia elegantă mult visată, lungă și galbenă. Aceasta a fost la reducere, la doar 100 lei. Satisfacția mea cea mai mare de minionă a fost că nu a necesitat nicio modificare din lungime, ci doar o ajustare minoră în partea de sus. Este prima mea rochie lungă și elegantă, pentru ocazii speciale. Ca și accesorii, am optat pentru cercei voluminoși mov (asortați cu costumul soțului) și o geantă simplă neagră, asortată cu pantofii.

Ținuta de la nunta surorii mele (rochie 100 lei, cercei 25 lei)

Black Friday pe ANSWEAR.ro

Am 1.49 cm, 48 kg și mărimea 34/35 la picior. La îmbrăcăminte, am nevoie de mărimea 32/34/36 (XXS/XS/S) de la adulți și 146-152/152-158 de la copii. Acesta este defectul unui minion: nu te poți încadra într-o mărime standard. La încălțăminte, am talpa piciorului de 21.5 cm, mărimea variind între 34 și 35. Însă de cele mai multe ori, mărimea 35 la încălțăminte este echivalentă cu 22.5 cm. E nevoie să fiu atentă la acest aspect, mai ales când comand de pe internet.

Pornind de la aceste date legate de măsurile mele, iată 3 ținute de sezon (căci prezentul contează în acest timp contemporan atipic), care mi-ar face mare plăcere să le găsesc la reducere de Black Friday, pe site-ul ANSWEAR.ro:

Ținuta 1

 • Fustă Medicine
 • Pulover Medicine
 • Poșetă Medicine
 • Cizme Answear Lab
 • Geacă Answear Lab

Ținuta 2

 • Rochie Brave Soul
 • Curea Answear
 • Palton Mango
 • Cizme de piele Liu Jo
 • Poșetă Tommy Hilfiger

Ținuta 3

 • Pantaloni, sacou, pulover, palton Medicine
 • Cizme de piele Liu Jo
 • Colier Mango
 • Manuși Answear Lab
 • Portofel AllSaints

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2020.

Pozele au fost preluate de pe answear.ro.

Cu prietenie,

Mihaela