Hale metalice Frisomat, industria alimentară și agricolă

Te salut,

Iată că a sosit ziua cea mare, în care îmi extind afacerea. Evident, acest caz este unul fictiv, dar există și un sâmbure de adevăr. Dorința de a produce alimente de la țară, cu ingrediente 100% naturale, poate fi trasformată oricând în realitate.

Cine sunt eu și ce firmă am?

Numele meu este MC (Minionii Călători), inginer în industria alimentară și doctorand în Biotehnologii alimentare. Decizia de a alege ingineria alimentară în detrimentul farmaciei a fost una grea și dureroasă. Însă mi-am revenit rapid și am conștientizat că mai bine învăț să mănânc sănătos decât să mă tratez cu medicamente.

Crescând la țară, mi-am repetat mereu „Mai bine cu mapa decât cu sapa”, însă viața trăită la sat m-a urmărit în anii facutății. Văzând că se pierde încet agricultura românească și produsele autentice, am decis să deschid o linie mică de producție de brânzeturi. Laptele procesat provenea de la cele 5 vaci ale părinților mei și de la vacile vecinilor.

Inițial, am produs doar brânzeturi după rețetele bunicilor. Ulterior, am început să-mi folosesc cunoștințele dobândite în facultate. Așa am făcut primul calop de brânză Camembert și brânză Emmentaler. Aflând lumea din sat de „isprava mea”, erau curioși să afle cum e brânza cu mucegai și brânza cu găuri. În 2 ore s-a evaporat tot experimentul meu. A doua zi, am fost contactată de 2 restaurante din orășelul apropiat, în vederea propunerii unui parteneriat. În decurs de două luni, alte 3 restaurante mi-au devenit clienți. Nu-mi venea să cred acest lucru, ținând cont de faptul că primele brânzeturi produse le vindeam doar oamenilor din sat și rudeniilor. Și în același timp, comenzile creșteau peste limita de producție „în stil amator”.

Oamenii aveau încredere în prospețimea și calitatea brânzeturilor, știind ce materie primă folosesc. Apoi au avut parte de seriozitate în onorarea comenzilor la timp. Iar în final, noutatea și siguranța a ceea ce oamenii plătesc, mi-au dus afacerea la un nou nivel.

Viziunea afacerii la un nou nivel

Dacă ar fi să definesc afacerea la un alt nivel ar fi „independență”. Vreau să transform întregul lanț de producție în producție eco, de la agricultură și până la produs finit. Vreau să depind cât mai puțin de factori externi. Inclusiv în ceea ce privește energia electrică, mă gândesc la achiziționarea de panouri electrice.

  1. Creșterea numărului de vaci de lapte
  2. Creșterea proprietăților de terenuri agricole
  3. Mărirea liniei de procesare a laptelui și spațiului de producție
  4. Înființarea unui spațiu de depozitare cerealier
  5. Înființarea de birouri pentru personal
  6. Creșterea personalului
  7. Achiziționarea de mașini agricole

Cu ce am început implementarea proiectului?

Din cei 7 pași menționați, au întâietate construirea celor 4 hale (pentru linia de producție și birouri, pentru vaci, pentru depozitarea utilajelor agricole și respectiv, pentru depozitarea cerealelor). Ulterior, am început achiziționarea de vaci de lapte, angajarea de personal și respectiv, cumpărarea mașinilor agricole necesare fiecărei etape de preluacrare a terenului agricol.

Proiect hală metalică de la Frisomat și soluția e la îndemână

Am ales să colaborez cu cei de la Frisomat în vederea construirii celor 4 hale necesare dezvoltării afecerii. Aceștia au experiență cu clienți care au lucrat cu fonduri europene, îți fac lucrarea de la A la Z, sunt rapizi cu termenul de livrare și oferă garanția lucrării lor pe o perioadă îndelungată de timp. Ai hală industrială cât ai zice FRISOMAT.

Hală Ferme de vaci de la Frisomat
Hală Depozit cereale de la Frisomat

De ce Frisomat în industria alimentară?

„Frisomat acordă o atenție deosebită pentru proiectarea și execuția lucrărilor la halele metalice destinate domeniului alimentar. Materialele folosite sunt omologate și testate, cu îmbinări perfecte pentru acest tip de construcții deoarece trebuie să fie foarte ușor de curățat și de igienizat, tratate antibacterian și antifungic, rezistente la contactul cu acizii lactici și substanțele specifice folosite la igienizare.”

Frisomat

Materialele de construcții Frisomat sunt optime pentru normele aplicate în industria alimentară, în ceea ce privește:
– siguranță în exploatare;
– igiena, sănătatea și mediul;
– izolarea termică;
– durabilitatea și întreținerea halei metalice;
– etanșeitatea la apă și conservarea calităților mecanice;
– montajul halelor nu implică efort mare, nu perturbă liniștea și ordinea în vecinătatea construcției.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020.

Pozele au fost preluate de pe frisomat.ro, la data de 16.11.2020.

Cu prietenie,

Mihaela

Publicitate