Tips & Tricks în alegerea bradului artificial de Crăciun

Te salut,

Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul se apropie cu pași repezi. Această sărbătoare creștină este cea mai îndrăgită dintre toate, datorită timpului petrecut în familie, cadourilor, luminițelor multicolore și nu în ultimul rând, bradului de Crăciun. Bradul este elementul cheie a acestui important eveniment. Împodobirea bradului este un moment special, iubit de copii și de adulți, deoarece ne amintește de copilărie.

Cum am ajuns să avem brad de Craciun?

Din moși strămoși se știe că bradul a rămas cel mai îndrăgit copac al lui Iisus Hristos. În vremea când Iisus propovăduia credința pe pămând, alături de Apostoli, s-a pornit o furtună grea. Cerul s-a întunecat în amiaza mare și o grindină mare cădea cu viteză pe Pământ. Aflându-se pe lângă o pădure, Iisus Hristos cu Apostulul Petre a cerut copacilor adăpost.

Înafară de brad, toți copacii au refuzat să le ofere ajutor, fiecare găsindu-și diverse motive. Stejarii și fagii abia rezistau în fața furtunii, sălciile și plopii nu i-au luat în seamă, merii și perii erau preocupați să-și apere propriile roade. Bradul, în schimb, i-a apărat cu coroana sa bucuros, zicând că el nu are roade, frunzișul ca acele era rezistent furtunii și respectiv, a completat că oamenii îl găsesc nefolositor.

Drept răsplată pentru binele primit, Iisus a binecuvântat bradul cu lucruri minunate, astfel încât acestui copac să-i fie recunoscută adevărata valoare de către oameni. Astfel, bradul a rămas cu cetina veșnic verde, cu un miros plăcut al acelor și cu proprietăți vindecătoare ale acestora și mai presus de toate, în fiecare iarnă, acesta a fost împodobit cu cele mai alese bunătățuri. În acest fel, având bradul în mijlocul nostru, ne putem gândi la binecuvântarea lăsată de Iisus Hristos pentru noi.

Bradul este un organism viu, care respiră și trăiește. Avându-l în mijlocul nostru, în propriile locuințe, ne umple sufletele de bucurie și optimism. Totodată, mirosul puternic de brad este inegalabil.

Avantajele unui brad artificial

  • Ușor de amplasat și montat, ușor de transportat, ușor de păstrat – Nu ai nevoie de topor pentru adaptarea trunchilui de brad la suport și nu ai emoții că va cădea după ce l-ai terminat de împodobit. Se asamblează și se dezasamblează foarte ușor. Cutia de depozitare este compactă și gândită pentru economisire de spațiu. Nu ai bătăi de cap unde să lași bradul după trecerea Sărbătorilor de iarnă.
  • Economic – salvezi banii pentru bradul de Crăciun și decorațiuni câțiva ani la rând. În fiecare an, dimensiunea bradului rămâne aceeași. Dimensiunea brazilor naturali poate diferi de la an la an. În acest fel, nu e necesar să suplimentezi anual colecția de decorațiuni și instalație în funcție de dimensiunea diferită a bradului. O dată ce ai achiziționat decorațiuni de brad în câteva culori diferite, poți jongla cu acestea, având anual bradul de Crăciun ornat diferit, ani la rând.
  • Brad perfect din punct de vedere estetic – este mult mai facil să împodobești un brad artificial decât un brad natural, iar rezultatul este incomparabil. Totodată, bradul natural poate avea anumite defecte și crengi mai sărăcăcioase.
  • Evitarea căderii acelor de brad – dacă îți face plăcere să ții îmbodobit bradul de la început de Decembrie și până în Februarie, ai această posibilitate. Nu rămâi fără acele crengilor de brad și nu e nevoie să le aduni de pe jos.
  • Descurajarea tăierilor ilegale de brazi – în goana după bani, ajung în piețe și brazi tăiați clandestin din pădure. Timpul de vânzare a tuturor brazilor este prea scurt pentru a se vinde toți. Astfel, la final de sezon, ne alegem cu o cantitate mare de deșeuri care pot fi evitate.

De ce aspecte să ținem cont când cumpărăm brazi de Craciun artificiali?

Materialul din care este confecționat bradul artificial

PVC (policlorură de vinil). Acest material este un plastic foarte toxic pentru organism, dar și pentru mediu. Totodată, pentru o maleabilitate mai mare a acestui material, se utilizează metale grele, precum plumb, care sporește toxicitatea și poluarea mediului. Din punct de vedere estetic, brazii artificiali confecționați din acest material sunt cel mai puțin agreați.

PE (polietilenă). Acest tip de plastic este mai puțin toxic și mai intens folosit în diferite industrii, fiind acceptat chiar în industria ambalajelor alimentare. Din punct de vedere estetic, brazii artificiali confecționați din acest material au un aspect natural, asemănător brazilor adevărați.

Înălțimea bradului artificial raportată la înălțimea camerei

Înainte de a cumpăra bradul de Crăciun, gândește-te la locul în care dorești să-l amplasezi. Ia în considerare cel puțin 30 cm – 1 m de la vârful bradului până la tavan, pentru suport și steaua din vârful acestuia.

Coroana bradului

Diametrul bradului. Pe lângă înălțimea bradului, e necesar a fi luat în considerare și diametrul bradului, astfel încât ramurile să se așeze corespunzător, fără a fi „turtite” de vreun corp de mobilier sau electrocasnic (spre exemplu, frigider).

Crengi subțiri cu ace mici. Acest tip de brad artificial este recomandat pentru cei care iubesc decorațiunile voluminoase și doresc un aspect ordonat, aranjat. Spațiul generos dintre crengi va elimina senzația de aglomerare.

Crengi stufoase, cu ace mari. Acest tip de brad artificial este recomandat pentru cei care iubesc frumusețea bradului natural și doresc să folosească cât mai puține decorațiuni. Câteva globuri mici și puternic colorate, împreună cu o instalație discretă, vor completa perfect coroana bogată a acestui tip de brad.

Brazi cu instalație incorporată (de tip pre-lit). Acest tip de brad artificial conține fibră optică care luminează vârfurile crengilor. În acest caz, este suficient să adaugi doar decorațiunile favorite, fără instalație.

Brazi cu zăpadă artificială (de tip flocked). Acest tip de brad artificial apare ca fiind nins, semănând foarte mult cu bradul natural. Este o alegere mai deosebită, care va încânta cu siguranță invitații și familia.

Brazii de tip outdoor. Acest tip de brad artificial se adresează spațiilor deschise (precum mall-uri sau clădiri office) sau pot fi instalați afară. Aceștia sunt special confecționați pentru a rezista instabilității vremii sau fluxului continuu de oameni.

Culoare. Bradul artificial desființează culoarea verde a bradului natural, putând alege dintr-o variațiune de culori (culoarea anului, culoarea preferată, culoarea camerei, etc.). Pentru mine personal, bradul rămâne tot verde. Însă persoanele fără inhibiții și libertine, au posibilitatea să aleagă un brad mov, roz, alb sau chiar negru.

Prețul

Ieftin nu înseamnă și calitate. Înainte de a face o alegere și prețul să fie singurul criteriu în achiziționarea unui brad artificial, ia în considerare toate aspectele importante. Sănătatea ta și a familiei tale este extrem de importantă și cea mai scumpă. Acordă o atenție sporită materialului din care este confecționat bradul artificial. Totodată, gândește o investiție pe termen lung în ceea ce privește aspectul și dimensiunile bradului artificial.

Bradut artificial în 5 cuvinte de la e-sarbatoare

Calitate. Sunt brazi artificiali cu aspect real, fabricați în U.E., respectând cele mai stricte norme de calitate.

Produse premium. Brazii artificiali de la e-sarbatoare sunt comercializați exclusiv în magazinul lor online sau în showroom-ul din București.

Autenticitate. Aceste modele de brazi artificiali nu se găsesc în marile magazine (Dedeman, BricoStore, Metro, Jumbo, Hornbach, Leroy Merlin etc.) și nici pe magazine online tip marketplace, precum emag.

Unicitate. Alegi bradul artificial ideal dintr-o multitudine de modele, cu aspect natural: cu ace 3D, verde, argintiu, alb, roz, violet sau chiar negru.

Lux. Modele de brazi prezente în cele mai exclusiviste locuri, începând cu sedii de ambasade, aeroporturi, hoteluri de lux sau chiar studouri de televiziune.

Brad artificial de Craciun de la e-sarbatoare.ro = calitate, produs premium, autenticitate, unicitate, lux

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2020. Îmi doresc ca informațiile să-ți fie de folos.

Pozele au fost preluate de pe site-ul e-sarbatoare.ro.

Cu prietenie,

Mihaela

Publicitate

2 gânduri despre „Tips & Tricks în alegerea bradului artificial de Crăciun

Comentariile sunt închise