Branding Personal și Influencer Marketing

Te salut,

Rândurile următoare redau o descriere subiectivă a ceea ce înseamnă pentru mine Branding Personal și Influencer Marketing și pe cine urmăresc cu regularitate pe acest domeniu. Dar înainte, doresc să scriu câteva cuvinte despre mine, cum am ajuns să am un blog și cum m-am simțit când am fost abordată de necunoscuți în online, pentru a mi se cere sfaturi legate de lucrurile scrise pe blog.

Cum am ajuns să am blog și cum m-am simțit când am început să am influență online?

Sunt o persoană orientată spre oameni, plină de dorință de a schimba ceva în comunitate și de a împărtăși cunoștințele proprii cu alții. Prin consiliere profesională am aflat, totodată, că sunt înzestrată natural cu un nivel înalt de comunicare. Știu să exprim exact ceea ce vreau să transmit.

Ideea de a avea un blog am avut-o de foarte mult timp și parcă nu aveam liniște până nu am acționat. Am amânat acest lucru ani întregi, atât din frică, cât și din comoditate. Tot din comoditate, scriam foarte rar pe blog, deși idei aveam nenumărate. Concursul Superblog l-am privit ca un antrenament de a scrie mai des și mai rapid un articol.

Deși am puține articole scrise pe blogul personal, am fost abordată în privat de cititori pentru a le oferi mai multe detalii despre un anumit subiect abordat. Acest lucru mi-a dat încredere să continui să dezvolt această parte și am simțit că munca mea e apreciată.

Dacă 1-2 cititori rezonează cu ceea ce scriu, înseamnă că nu lucrez în zadar și pentru mine, e o adevărată realizare.

Mi-e departe gândul de a avea influență online. Mai degrabă doresc să știu că ceea ce sriu și transmit poate fi folosit de alte persoane.

Un paradox trăit în popularitatea online

Acestui blog, Minionii călători, i-am atribuit o pagină de Facebook, în care se postează automat articolele postate pe wordpress.com. Am doar 64 de like-uri în momentul de față, majoritatea fiind persoane cunoscute.

În schimb, am creat o pagină de Facebook Învață și câștigă online, în care vedeam o promovare online a unui proiect în care eram implicată. Pe această pagină, postez cu regularitate citate motivaționale, scrise pe o poză inscripționată cu marca @Minioniicălători sau pur și simplu, text. Zilnic primesc 1-2 aprecieri de la persoane necunoscute, având un număr de 469 like-uri. La proiect am renunțat, însă la postări, nu, văzând că au impact asupra publicului. Cred în acele citate și mă bucur că sunt apreciate și de alte persoane.

Ce vreau să subliniez aici este tocmai diferența de efort în ambele cazuri. Pierd câteva ore scriind articole, oarecum fără rezultat. În același timp, o postare editată în 5-10 minute, aduce constant aprecieri unei pagini de Facebook căreia i-am acordat puțină atenție. Însă mai știu și că lucrurile bune se lasă așteptate. 🙂

Ce reprezintă pentru mine branding personal pe social media și influencer marketing?

Brand înseamnă curaj, putere, autenticitate, încredere, calitate. Citind cartea „Atingerea regelui Midas”, scrisă de Trump D. & Kiyosaki R., am înteles importanța unui brand. Dacă ai o afacere, fă tot posibilul să creezi un brand cu acea afacere, altfel, totul e în zadar.

Influencer marketing. Un influencer este o persoană care influențează alte persoane, mai ales în mediul online. Prin celebritatea lor în mediul online, pot impacta puterea de cumpărare a unui produs / serviciu pe care îl promovează. De cele mai multe ori, vânzările acelui produs / serviciu cresc exponențial .

Din punctul meu de vedere, un influencer nu este 100% sincer în ceea ce promovează. Mai degrabă își vede propriul interes, care evident, nu e expus publicului. Dacă văd o persoană influentă pe care o apreciez că promovează un lucru care nu este etic și moral pentru mine, nu voi cumpăra acel produs. Mai mult, voi sta să mă gândesc de două ori dacă acea persoană mai merită aprecierea mea. M-am născut autentică, cu putere de discernământ și nu vreau să mor o copie. Pot singură să decid ceea ce mi se potrivește, fără ajutor din exterior. Totodată, confirm că până în prezent nu am fost influențată de o astfel de strategie de marketing.

Ce rețea de influenceri urmăresc și de ce?

1. John Maxwell

John Maxwell este scriitor american, orator și pastor. Unele dintre cărțile sale de leadership sunt considerate Best Seller-uri.

Am aflat de acesta de la fostul meu șef. John Maxwell are programul gratuit numită „Minutul cu Maxwell”. Inițial, șeful ne trimitea zilnic la toți angajații câte un episod din această serie. Fiind captivată de ideile sale și modul de expunere a informației, m-am abonat chiar eu la această serie, urmărindu-l deci, zilnic.

Recomand acest influencer pentru persoanele care caută dezvoltarea personală, motivare și meditație asupra regăsirii sinelui. Totodată se adresează persoanelor care vor să urmeze o carieră de mentorat, leadership, trainer, coaching, profesori și vorbitori în public. Acesta are un program de certificare în aceste domenii.

De ce îl urmăresc?

  • rezonez cu ceea ce spune
  • face referire la esența umană
  • consideră că un lider nu trebuie să fie perfect, ci autentic
  • susține că scopul nostru în viață este să ne găsim scopul
  • își expune în permanență slăbiciunile și cum și le-a depășit

2. Lorand Soares Szasz

Lorand Soares Szasz este persoana care a dezvoltat o afacere de business coaching în România, ajutând la dezvoltarea a numeroare afaceri locale. Ulterior, a început să publice cărți și respectiv, să pună accent și pe educația financiară.

Am aflat de acesta de la fostul angajator al soțului meu, invitându-ne la un seminar gratuit și apoi, la un seminar plătit, susținute de Lorand Soares Szasz. Ulterior, m-am înscris frecvent la webinariile online gratuite prezentate de acesta, doar pentru a afla informații valoroase despre ce se mai întâmplă și ce este în trend.

Recomand acest influencer pentru cei care vor să se dezvolte personal și profesional și au nevoie de un mentor și/sau coacher în dezvoltarea și creșterea propriilor afaceri. Mai multe, consider că este cunoscut de la sine.

De ce urmăresc acest influencer?

  • educație financiară
  • noutăți pe piața actuală
  • strategii de marketing și vânzări (am lucrat o perioadă în vânzări și consider că, la un moment dat, toți suntem nevoiți să știm cum să ne vindem)
  • dezvoltare personală
  • creșterea veniturilor și creștere profesională

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020.

Pozele au fost preluate de pe unsplash.com.

Cu prietenie,

Mihaela

Un gând despre „Branding Personal și Influencer Marketing

Comentariile sunt închise