Cumpărarea cadourilor de la corvoadă la plăcere

Te salut,

Sărbătorile de iarnă sunt cele mai așteptate și mai dorite de majoritatea dintre noi. Deși luna Decembrie este una plină de activități, fiind și sfârșit de an, ne găsim un moment de liniște alături de cei dragi nouă. Iar magia cadourilor plutește în aer. Abia așteptăm să fim surprinși cu fel și fel de cadouri din partea celor dragi și respectiv, să surprindem persoanele speciale din viața noastră cu obiecte interesante.

Cumpărarea cadourilor de la corvoadă la plăcere

Sunt o persoană căreia îi este greu să ia o decizie, indiferent de situație. La fel se întâmpla și când era vorba de cumpărarea cadourilor. Pierdeam ore întregi să mă hotărăsc ce anume să cumpăr, mai ales când aveam de unde alege și nicio idee de cadou. Uram să cumpăr cadouri deoarece pierdeam foarte mult timp și nici nu aveam idei de cadouri.

În schimb, am ajuns să iubesc să fac cadouri, făcându-mi o strategie foarte ușoară de urmat. În felul acesta, am reșit să salvez timp și să fac cadouri utile, apreciate și îndrăgite de cei dragi.

Cumpără cadouri cu plăcere urmând câteva sfaturi simple

  1. Listă cu persoanele cadorisite. E recomandat să ne pregătim o listă cu toate persoanele la care urmează să le facem cadou, pentru a nu omite pe nimeni. Începe cu familia pentru a se contura mai ușor lista și apoi include toate persoanele cu care vei interacționa de Sărbători. Aici putem include de la soț/soție și/sau iubit/iubită, copii, părinți, bunici, nași, frați, cumnați, nepoți, unchi/mătuși, verișori/verișoare, prieteni, colegi de muncă, etc.
  2. Idei de cadouri. După ce ai terminat lista cu toate persoanele importante din viața ta, vei vedea că poți face și cadouri identice, pentru a nu exista discuții. În acest fel, îți ușurezi sarcina de a cumpăra cadouri. Găndește-te la cadouri unice, precum obiectele personalizate cu poze speciale sau chiar cu un brand/actor/fotbalist preferat. Ține cont de locul de muncă, hobby-uri, accesorii îndrăgite de fiecare persoană, sau chiar de nevoi (spre exemplu, îți spune colega de lucru că vrea să-și cumpere de Crăciun o eșarfă roșie).
  3. Unde găsești cadoul vizat? În funcție de ce cadouri ai ales pentru fiecare persoană, gândește-te unde le poți găsi și fă-ți un traseu al magazinelor. În acest fel, eviți să te reîntorci în același magazin / pe același site online. Dacă e vorba de cadouri personalizate, abordează acel magazin online/telefonic și trimite-le mesajul/poza dorită. Astfel, te prezinți în acel magazin doar în momentul în care ridici și plătești cadoul.
  4. Salvează timp cumpărând online. În ziua de azi, e mai simplu ca niciodată să ai toate cadourile la ușă, la câteva clickuri distanță. ATENȚIE la perioada încărcată a curierilor! Ai grijă să comanzi din timp cadourile, pentru a evita întârzierile neplăcute. Cerința de livrare este foarte mare în această perioadă.
  5. Cumpără mai multe cadouri din același loc. Cu cât cumperi același cadou la mai multe persoane sau le grupezi în același loc, cu atât mai mult ți se ușurează ție munca.
  6. Fii creativ cu ambalajul. Ambalajul face diferența! Primul contact vizual al cadoului este cel mai important. Când organizam Secret Santa în liceu/facultate, întotdeauna eram curioasă ce se află în spatele celui mai frumos ambalaj. Culmea este că tocmai cadourile care le ocheam ca fiind cele mai frumoase, îmi erau adresate. 🙂
  7. Surprinde cu un cadou persoane care nu se așteaptă să le oferi ceva. Spre exemplu, în ultimul an de facultate, am oferit colegilor din grupul meu de activități un cadou simbolic (un glob și o ciocolată). Unii au rămas așa de impresionați de gest, încât au simțit nevoia să-mi ofere și ei un cadou. Mie mi se părea firesc să le ofer un obiect-amintire, înainte de despărțire (căci am fost plecată întreg semestrul II cu bursă în străinătate și practic, ne-am reîntâlnit doar la susținerea licenței).

Gestul de a oferi un cadou contează mai mult decât suma de bani cheltuită.

8. Cumpără cadouri ca pentru tine însuți. E cel mai important aspect când vine vorba de cadouri. Dacă oferi un cadou care îți displace ție, șansele de a-i fi plăcut persoanei căreia i-l oferi sunt foarte mici. Oferă cadouri din suflet, pentru a fi primite cu drag.

La cine ce cadou îi voi face anul acesta de Crăciun și de ce?

Momentan, singurul cadou cumpărat pentru Crăciun este cel de Secret Santa, organizat la locul de muncă, pentru Vineri, 04.12.2020.

În fiecare an, de Crăciun, îmi place să aleg o categorie de cadouri. Dacă anii trecuți am cumpărat cadouri ordamente de Crăciun, accesorii precum căciuli și eșarfe/fulare, produse de îngrijire personală, anul acesta mă gândesc să aleg haine, ceasuri, rucsacuri.

Soțul. Cea mai importantă ființă din viața mea

Înainte de a spune ce vreau să-i ofer acest an de Crăciun, vreau să vă prezint un exercițiu de imaginație care m-a fascinat: Să presupunem că îți ia foc casa și ai posibilitatea să salvezi doar o singură persoană dintre soț și copil. Pe cine ai alege? (citește articolul până la capăt pentru răspuns și explicație)

La noi în familie, este o tradiție în a ne cumpăra haine și pantofi cu ocazia zilelor de naștere și/sau sărbători. Aruncând o privire pe answear.ro, mi-a atras atenția rubrica cu pulovere pentru bărbați și pantaloni pentru bărbați. Este un loc sigur de a afla noile tendințe în îmbrăcămintea masculină, ținând cont că acest site are doar haine și accesorii de la branduri renumite.

În schimb, aș vrea să-l surprind cu ceva nou, precum un ceas de mână. Nu poartă așa ceva, dar știu că ar vrea să aibă un ceas pentru evenimente, interviuri, întâlniri împortante. Am ezitat să-i ofer un ceas cadou până acum, deoarece o superstiție veche spune că un ceas oferit cadou persoanei iubite simbolizează despărțire. Sunt foarte curioasă cum va reacționa când va vedea un ceas pentru bărbați cadou.

Mama

Ador să-mi văd mămica elegant îmbrăcată. Îmi place să o răsfăț, deoarece ne vedem rar. Tocmai de aceea mă gândesc ca în acest an să-i ofer o rochie simpatică din gama rochii damă de la Medicine. Un imprimeu floral o va face să pară mai copilăroasă (lucru care nu ar trebui să-l uităm indiferent de vârstă), cu o curea care să-i accentueze talia de viespe. Iubesc că suntem pe aceeași mărime și mi-e foarte ușor să-i găsesc mărimea potrivită. Ar fi prima rochie cumpărată în absența ei. Sunt convinsă că o va încânta un astfel de cadou.

Tata

Tatălui mă gândesc să îi cumpăr o geacă călduroasă pentru naveta ce e nevoit să o facă la serviciu. I-ar fi un cadou util, care îi va aminti de mine. Geci pentru bărbați sunt nenumărate în această perioadă, atât în magazine, cât și online. Doar să mă pot decide asupra unui model, căci mărimea se poate schimba și ulterior. Deasemenea, ar fi prima haină cumpărată în absența lui.

Sora și cumnatele

Eu am o soră, iar soțul, 3 surori. Când vine vorba de cadouri pentru Sărborile de iarnă, îmi face plăcere să le cumpăr la toate același cadou. Dacă anul trecut am oferit ficăreia câte o față de masă cu tematica Crăciunului, anul acesta mă gândesc să le cumpăr ceva pentru ele, și anume, câte un rucsac de damă. Fiecare are de ieșit din casă și cu siguranță un rucsac le va fi mai comod decât o geantă pentru a-și pune telefonul, portofelul și șervețelele.

Evident, sunt și alte persoane pe lista de cadouri, dar momentan nu m-am decis ce să le cumpăr. Încă mai am puțin timp.

Răspuns la exercițiul de imaginație: întotdeauna mi-aș alege soțul în detrimentul copilului. De ce? Pentru că alături de el, pot avea un alt copil care să umple golul celui pierdut. În schimb, dacă aș alege copilul, am fi două ființe incomplete și nefericite. Eu aș fi fără soț, iar un copil, fără tată.

Dragul meu cititor / draga mea cititoare, prețuiește-ți familia ca un dar sfânt, în prag de Sărbătoare și nu numai. Fii vesel(ă) și mândru(ă) că ai la cine face cadouri. Tot efortul e răsplătit când vezi bucuria din ochii persoanelor dragi ție. Mai presus de toate, oferă în dar amintiri și clipe unice.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020.

Pozele au fost preluate de pe answear.ro.

Cu prietenie,

Mihaela