Gânduri la final de SuperBlog 2020

Te salut,

Am publicat zilele trecute pe pagina de Facebook faptul că am încheiat concursul SuperBlog 2020 pe locul 23 din 120 de participanți activi (133 participanți înscriși). Ținând cont de faptul că este prima mea participare la un concurs de blogging, sunt mulțumită de faptul că m-am clasat în topul celor 20% din clasamentul final. Competiția nu a fost deloc ușoară, afirmând chiar organizatorii că a fost o ediție dificilă. Totodată, am concurat cu bloggeri adevărați, cu conținut substanțial și număr mare de articole publicate, și nu doar amatori, precum cazul meu, având doar câteva articole scrise.

Ce a însemnat SuperBlog 2020?

Am avut de scris câte 3 articole săptămânal, timp de 8 săptămâni. Fiecare articol constituia o probă. Probele erau lansate în fiecare zi de Marți, Joi și Sâmbătă. Termenul limită pentru fiecare probă era de 7 zile calendaristice. Astfel, la final de concurs, m-am ales cu 25 de articole pe diferite subiecte, precum haine / încălțăminte / accesorii, hale metalice industriale, brazi de Crăciun, softuri pentru domeniul de retail, materiale de construcții, mobilă, branding personal, produse cosmetice, pregătiri pentru bebe, etc.

Comentariu făcut de organizator la final de competiție SuperBlog 2020

Însă a fost o „perioadă de foc” pentru mine, încercând să țin pasul cu responsabilitățile casei și un doctorat început în aceiași zi cu SuperBlog 2020. În fiecare zi cu deadline, dormeam tot după 12 noaptea. Am scris în tren, pe troleibuz, în pauza de masă, în taxi, în vizite la apropiați, doar să-mi pot respecta deadline-ul. Și credeți-mă, cum nu sunt tocmai cea mai organizată persoană, de cele mai multe ori, reușeam să înregistrez articolele în concurs în ultimele 10 minute.

Am învățat că un lucru făcut la timp, e mai bun decât un lucru făcut perfect, dar cu întârziere.

Notele din concurs

Notele au fost pe măsura efortului depus, în cea mai mare parte. Cu unele probe am rezonat mai bine, cu altele mai puțin sau chiar deloc. Dar tot am scris. Am scris pentru că în viață nu facem întotdeauna doar ceea ce ne face plăcere. Important e să învățăm cum să facem neplăcutul să fie plăcut.

Nota obținută ( max. 100 puncte)Număr de probe
1001
90 – 9919
80 – 892
70 – 792
681
Notele obținute în raport cu numărul total de probe (25 articole)

Singurul regret pe care-l am în urma competiției este faptul că nu am făcut contestație la unele probe. Dar nu să contest nota, ci să aflu pentru ce am fost depunctată, astfel încât să pot îmbunătăți scrisul / abordarea.

Cu ce am rămas din această experiență?

  • învățătura menționată mai sus
  • tot ce mi-am propus în articolul de înscriere în competiție
  • respectul juriului care ne-a oferit produse gratuite spre testare, înainte de a scrie despre ele. Sincere felicitări acestora! – Fares și Băcănia Tei
  • provocarea de a realiza un videoclip, pregătind o rețetă culinară cu ajutorul produselor testate de la Băcănia Tei
  • cunoașterea unor furnizori existenți pe piață de care nu știam și la care aș apela cu cea mai mare încredere, apreciidu-le muca
  • dobândirea unor cunoștințe tehnice / de conținut, precum: surse de imagini royalty-free (Unsplash, Pixabay, Dreamstime, Canva etc.) și inserarea unui clip video de tip embed

Ce am câștigat?

Fiecare probă era premiată în parte, pe lângă premiul final al concursului. Astfel, am reușit să obțin punctaj maxim, 100 puncte, și să mă clasific pe locul 2 la proba 6 din concurs. Proba s-a numit Un Black Friday cu de toate și cu multă sănătate, propusă de sponsorul Farmacia la pret mic. Uitasem complet de afișarea notelor din concurs, fiind la un eveniment în familie în ziua respectivă. Seara, pe la 1-2 noaptea când am verificat nota, am rămas uimită să văd că sunt și câștigătoare. Tema abordată, Frumusețe naturală și produse cosmetice de Black Friday, mi-a adus un „coș” cu produse în valoare de 300 lei. Adevărul este că am scris cu mare drag acest articol, fiind tocmai eu protagonista.

Imagine preluată de pe super-blog.eu

Tototdată, m-am clasat printre premianții probei 24 din concurs, situându-mă pe locul 11, cu 97 de puncte. Sponsorii acestei probe câștigate sunt AcademieVie.ro TheMall.ro. Aceștia au lansat tema Influencer Marketing și branding personal în România. Articolul Branding Personal și Influencer Marketing mi-a adus acces gratuit la 5 cursuri din AcademiaVie.ro, extrem de utile pentru blogging.

AcademiaVie.ro și TheMall.ro au decis să premieze toți participanții acestei probe, oferindu-ne 2 e-book-uri benefice blogurilor noastre și o prezentare personalizată a vectorilor de comunicare online (blog și rețele social media). Apoi vom urma să fim invitați să participăm la diverse campanii, în funcție de temele pe care le abordăm în articolele / postările noastre. Foarte cool din partea lor!

Evident, acestor premii se adaugă și produsele testate, menționate anterior.

Gala de premiere

Înainte de a începe aceasta competiție, mă uitam cu drag la pozele/înregistrările galelor de premiere ale edițiilor trecute și îmi doream să ajung și eu acolo, pe un loc onorabil. Am găsit foarte multă veselie, voie bună și oameni minunați. Ei bine, de această dată, nu a fost așa. Totul s-a desfășurat online. Gala Superblog 2020 s-a difuzat în direct pe Facebook și am fost sunați fiecare în parte pe Discord. Evenimentul a durat 4 ore online, în loc de 2 ore offline. Înregistrarea galei Superblog 2020 este disponibilă aici, dacă doriți să aruncați o privire peste ce a fost. Când mi-a venit rândul să spun câteva cuvinte, am fost extrem de emoționată (la 2h31min).

Eu în direct la Gala Superblog 2020

Mulțumiri

Doresc să mulțumesc organizatorilor pentru răbdarea și ajutorul acordat. Doresc să mulțumesc juriului pentru notele acordate. Doresc să mulțumesc soțului pentru tot sprijinul și încurajările sale de a nu renunța (pe lângă serile albe până la miezul nopții). Și nu în ultimul rând, doresc să-mi mulțumesc mie, pentru că m-am înscris în acest concurs și l-am finalizat cu succes. 🙂

Sursa poza articol – Pixabay.

Cu prietenie,

Mihaela

Un gând despre „Gânduri la final de SuperBlog 2020

Comentariile sunt închise