Surpriza Fares – un alt mod de recunoștință

Te salut,

acest articol îl scriu ca recunoștință pentru surpriza plăcută pe care am primit-o de la Fares. Am participat la concursul dedicat blogerilor români, numit Superblog, în toamna anului 2020. A 15-a probă din concurs a fost sponsorizată de Fares. Pentru a scrie cât mai bine în cadrul competiției, aceștia ne-au pus la dispoziție 4 categorii de produse, la alegere, care să ne fie trimise spre testare în mod gratuit. Am ales categoria ‘Imunitate’, iar articolul ‘Tu ai grijă de imunitatea ta? Fares are soluția.‘ mi-a adus 96 de puncte în concurs.

Produse Fares puse la testare în mod gratuit în cadrul competiției SuperBlog 2020

În 20 ianuarie primesc un mesaj că urmează să-mi fie livrat coletul. Dar ce colet? Am aștept să mă sune curierul și i-am spun că va coborî soțul să ridice ‘coletul misterios’. Cu sufletul la gură, am așteptat să fiu resunată de Radu, să-mi spună ce am primit și mai ales, de la cine? Evident, expeditorul a fost nimeni altul decât Fares.

Mulțumesc Fares! Sunteți minunați! Ați reușit să ne surprindeți în mod plăcut atât în competiție, cât și ulterior, în prezent. Comparativ cu alți sponsori, nu ne-ați cerut să scriem despre un produs fără o testare prealabilă, ci v-ați asigurat că toți cei interesați de proba voastră primește produsele dorite spre testare. Cine oferă respect și apreciere, primește același lucru. Iar voi ați dovedit acest lucru din plin – ați oferit, fără să așteptați nimic în schimb. Nu ați trâmbițat intenția voastră (nici măcar organizatorii competiției Superblog nu au știut nimic), ci doar ne-ați surprins cu un colet surpriză la ușă.

Câteva cuvinte despre Fares

Fares este producător de produse naturiste de înaltă calitate, activând pe piață încă din anul 1929. Bazele acestei companii au fost puse de farmacistul Andrei Farago, pasionat de plantele medicinale și vizionar al științei.

Datorită acestuia, la Orăștie, a luat naștere  „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care a utilizat prima linie de extracţie a uleiurilor esenţiale din România. Astfel, în perioada interbelică, uleiul esențial de mentă s-a ridicat la standardele Germaniei și Marii Britanii, iar extractul de Digitalis a fost declarat Etalon Naţional Român. Activitatea științifică a acestuia a fost recunoscută la nivel internațional, comercializând produse naturiste pe întregul continent european și America de Nord. Drept răsplată pentru implicarea sa, Andrei Farago a primit distincţia regală „Meritul Comercial şi Industrial clasa I”, în anul 1934. În perioada comunistă, compania a fost transformată în Plafar și asigura în jur de 70% din cifra de afaceri a acestei organizații de stat. După căderea regimului comunist, Digitalis a devenit Fares, o companie privată cu capital 100% românesc, care este numărul 1 pe piaţa ceaiurilor şi a remediilor din plante medicinale.

În prezent, ceaiurile de Mușețel, Mentă, Tei și Mireasmă, produse de Fares, au fost premiate cu diploma GOURMET în cadrul concursului internațional ‘Thés du monde 2020’ („Ceaiul Lumii”) de la Paris (Franța). Această competiție este organizată de AVPA Paris (Agence pour la Valorisation des Produits Agricole), o organizație non-profit și non-guvernamentală, care are ca scop valorizarea produselor agricole și recunoașterea excelenței producătorilor. În categoria „plante mono-varietale„, singurele medaliate au fost menta, mușețelul și teiul. Iar la categoria „amestecuri din plante„, mireasma a primit aprecierea juriului internațional. În anul 2020 au fost înscrise în concurs cu 40% mai multe ceaiuri comparativ cu anul 2019, din 21 de țări, de pe toate continentele.

Sunt încântată de faptul că avem companii cu capital 100% românesc care își etalează produsele la concursuri internaționale și primesc validare internațională de prestigiu pentru calitate.

Despre calitatea ceaiurilor Fares

Calitatea produselor Fares înseamnă, în primul rând, calitatea plantelor pe care le folosesc, atât din culturile proprii, cât și de la furnizori. La recepția calitativă a plantelor se realizează un set de 10 analize, doar pentru ca plantele să treacă porțile depozitelor. Depozitarea se face în spații cu temperatură și umiditate controlate. Plantele sunt ambalate, etichetate și aranjate pe sortimente și loturi. Ulterior, în etapa de condționare, impuritățile (buruieni, pământ, pietre, etc.) sunt îndepărtate manual de plante. Următoarea etapă constă în tocarea și sitarea plantelor pentru a se aduce la dimensiunea potrivită etapei de dozare. Apoi are loc omogenizarea amestecului și controlul calității pentru încheierea etapei preliminare și trecerea în faza de producție. Ulterior producției, un alt set de 6 analize calitative sunt efectuate în vederea respectării calității produselor înainte de a fi scoase pe piață. Dozarea produselor în ambalaje se realizează automat și se analizează calitativ, astfel încât să se respecte gramajul și corectitudinea informațiilor oferite de ambalaj. Ultimul pas este reprezentat de paletarea baxurilor de ceai și transportul acestora în întreaga țară. Ceaiurile sunt însoțite de certificatul de calitate. Fluxul de fabricație a produselor Fares are cerificări ISO pentru siguranța alimentului și managementul calității, respectând normele internaționale.

Un ceai de calitate se simte după miros. Iar când deschid dulapul în care am depozitat ceaiurile Fares, mă copleșește mirosul natural de mentă, mușețel, tei și mireasmă, toate amestecate ca un ‘tot unitar’.

Dar ce se afla în coletul Fares?

În coletul primit erau tocmai cele 4 cutii de ceai Fares premiate cu DIPLOMA GOURMET în cadrul concursului internațional ‘Thés du monde’, susținut la Paris, împreună cu o cană filtrantă inovatoare, practică și ecologică. În acest fel, ne putem bucura de o apă mult mai limpede, fără impurități și putem savura din plin gustul autentic al ceaiurilor Fares.

Îmi doresc ca acest articol să-ți fi făcut poftă de un ceai Fares și să susții produsele lor autentice, 100% românești.

Cu prietenie,

Mihaela