Credit ipotecar cu broker de credite AVBS Credit. Experiența proprie

Te salut,

spuneam într-un articol anterior că sunt PRO credit ipotecar intermediat de brokerii AVBS Credit și am enumerat 8 motive în acest sens. Nu doar am zis, am și făcut-o. Și nu regret absolut deloc decizia luată, ci dimpotrivă – mă bucur că am aflat de existența acestui serviciu 100% gratuit la timp.

Cum am aflat de AVBS Credit?

În urma participării la SuperBlog 2020, mi s-a propus să scriu un articol pentru AVBS Credit (articolul sus menționat). Am acceptat imediat propunerea, căci știam că voi avea ceva de învățat din această experiență.

În ce circumstanță am apelat la AVBS Credit?

Anul acesta am achiziționat un imobil (apartament). Asadar, aveam nevoie de un credit ipotecar cu dobândă fixă pe o perioadă cât mai mare de timp + alte particularități personale.

Experiența noastră cu brokerul de credite AVBS Credit

Deși noi locuim în Cluj-Napoca, apartamentul a fost cumpărat în Baia Mare, iar brokerul de credite este din Satu Mare, lucrurile au mers „ca pe roate”.

Cât a durat tot procesul?

Miercuri, 10 februarie 2021, aproximativ ora 20:30 – am trimis e-mail persoanei care m-a contactat pentru scrierea articolului, cu situația și dorințele noastre. Instant am fost informată că voi fi sunată în decursul zilei următoare.

Joi, 11 februarie 2021, ora 9:00 – am fost sunată de brokerul intermediar de credite. Deja întrebările suplimentare erau pregătite, pe baza e-mailului trimis seara. Luând în considerare particularitatea situației noastre, ne-a recomandat o anumită banca care ni se potrivește și am agreat să primim oferta acelei bănci. Imediat după încheierea conversației, am primit pe e-mail documentele cu acordurile necesare pentru a ne reprezenta brokerul de credite unde este nevoie (bancă, notar, etc.). Câteva zile mai târziu, am primit prima ofertă, respectiv a băncii agreate telefonic.

18-25 februarie 2021– la solicitarea noastră, ne-au fost trimis alte 2 oferte, de la bănci diferite, pentru a avea termen de comparație. Iar la a 4-a bancă, brokerul de credite ne-a făcut programare și s-a prezentat Radu personal pentru a discuta despre condițiile unui credit ipotecar.

Evident, cea mai bună variantă a fost tocmai prima ofertă, potrivit sfatului brokerului de credite.

1 Martie 2021 – am început efectiv demersurile.

Marți, 13 Aprilie 2021 – am devenit proprietari de apartament la notar.

Miercuri, 14 Aprilie 2021 – banca a făcut viramentul în contul Vânzătorului.

Toată conversația cu brokerul de credite am avut-o telefonic, pe WhatsApp și e-mail, aflându-ne în orașe diferite + 2 întâlniri foarte scurte față în față.

Ce am avut efectiv de făcut noi?

 • să semnăm niște documente online (acordurile sus menționate)
 • să semnăm documentele bancare pentru acordarea creditului ipotecar (deplasare la bancă)
 • să ne prezentăm la notar pentru Vânzarea-Cumpărarea imobilului

Altele sarcini care revin Vânzătorului (însă pe care le-am rezolvat tot noi)

 • să fim prezenți la apartament pentru efectuarea măsurătorilor necesare eliberării certificatului energetic și RLV (putea fi orice persoană prezentă)
 • să fim prezenți la apartament pentru evaluarea acestuia, în vederea stabilirii ipotecii de către bancă (putea fi oricine)
 • să scoatem certificatul fiscal (se eliberează doar proprietarului, adică Vânzătorului)

Situații neprevăzute care au prelungit procesul

Dacă perioada sus menționată vi se pare prea lungă de a deveni proprietarii unui imobil când depinzi de bancă (deși nouă ni se pare incredibil de scurtă), iată motivele neprevăzute care au dus la o ușoară prelungire a întregului proces:

 • Proiecte personale urgente
 • Personal bancar în concediu
 • Deces în familia notarului

Ce așteptări am avut de la brokerul de credite?

 • să avem o dobândă fixă pe o perioadă cât mai mare de timp (minimum 10 ani)
 • să accepte banca vânzarea apartamentului în familie
 • să primim oferte bancare diferite dintr-un singur loc
 • să ni se aprobe creditul într-un timp cât mai scurt
 • să fim prezenți doar unde e absolut necesar
 • să nu avem drumuri interminabile după acte
 • să nu avem noi de făcut programări, să alergăm dintr-o parte în alta, să dăm n telefoane în stânga și în dreapta (spre exemplu, notar)

Ce beneficii am primit apelând la brokerul de credite?

 • am obținut dobândă fixă pe 10 ani
 • nu am plătit comisionul inițial de minimum 15% din valoarea creditului ipotecar (cu precizarea faptului că am avut nevoie doar de o jumătate din valoarea de piata a imobilului cumpărat)
 • am primit 4 oferte diferite, iar cea mai bună a fost tocmai cea propusă inițial de brokerul de credite
 • ni s-a aprobat dosarul de acordare a creditului de pe-o zi pe alta
 • am rezolvat într-o singură zi toate documentele cu banca si notarul (brokerul de credite ne-a făcut programarea atât la notar, cât și la bancă, în aceeași zi)
 • nu am avut grija actelor necesare băncii și respectiv, nici nu știm cum arată dosarul nostru depus la bancă
 • pe notar l-am cunoscut abia în ziua semnării actului de Vânzare-Cumpărare, când am aflat și adresa biroului notarial
 • toată conversația cu notarul și banca a fost purtată strict de brokerul de credite
 • am scăpat de grijile de stat la cozi, acte, programări, drumuri interminabile

Pe lângă cele sus menționate, au fost mult mai multe situații rezolvate de brokerul de credite, care aparțin strict de particularitatea cazului nostru.

Părerea personală despre brokerul de credite

Doamna G. ne-a ajutat mai mult decât ne-am fi așteptat. Pe lângă faptul că ne-a ținut la curent cu absolut tot ce se întâmpla, ne-a ghidat pas cu pas, si ne-a sfătuit cum ar fi recomandat să procedăm în anumite situații. Totodata, a fost de o empatie nemaipomenită. Totul s-a rezumat la cum se poate rezolva orice situație imprevizibilă cât mai bine și cât mai repede. Iar cazul nostru sunt convinsă că a fost unul atipic și deloc ușor. Au fost lucruri care au necesitat a fi rezolvate și care nu au mai ajuns la noi. Ci pur și au fost făcute, pentru a ieși totul bine.

Recomand cu căldură și încredere pe doamna Gabriela Ghițescu, broker de credite AVBS Credit, din Satu Mare. După experiența avută cu dânsa, nu cred că există vreo situație care nu poate fi rezolvată de aceasta. Este o persoană foarte descurcăreață, optimistă și amabilă. Aceasta se deplasează și în alte orașe (cum a fost cazul nostru), acolo unde e necesar să ajute. Vă stă la dispoziție cu mare drag, deoarece face din plăcere ceea ce face si este dedicată 100% locului de muncă. Profesionalismul și devotamentul față de meseria prestată au fost peste așteptările noastre.

Cartea de vizită a brokerului de credite menționat în acest articol

Cuvinte de final

Așadar, nu pot spune decât să alegi să colaborezi cu un broker de credite AVBS Credit, indiferent de situația ta legată de creditele bancare. Un profesionist în acest domeniu întotdeauna va putea rezolva altfel orice situație, indiferent de natura sa, în favoarea ta. În plus, nu te costă nimic, deoarece banca plătește serviciile intermediate. Ci dimpotrivă, ai de câștigat timp prețios, ghidare pe întreg procesul bancar, și respectiv, poți ajunge proprietarul unui teren/imobil/etc. mai repede decât te aștepți.

Acest serviciu se pliază perfect nu doar Cumpărătorilor, ci și Vânzătorilor. Spre exemplu, mulți Vânzători nu acceptă creditele bancare din cauza procedurii anevoioase. Însă consider acest lucru de domeniul trecutului. Când găsești un Cumpărător care știi că va apela la bancă, poți să-i sugerezi existența acestui serviciu. Astfel, poți intra în posesia banilor într-un timp mult mai scurt.

GANDESTE INTELIGENT SI GESTIONEAZA INTELIGENT TIMPUL TAU!

Pentru detalii legate de serviciile personalizate oferite de AVBS Credit, vă recomand și consultarea site-ului oficial www.avbs.ro.

Îmi doresc ca acest articol să-ți fie de folos! 🙂

Cu prietenie,

Mihaela